17 czerwca 2017 r. w Warszawie odbędzie się szkolenie „Rekomendacje żywieniowe oraz suplementacja zawodnika piłki nożnej”, które przeprowadzi Wojciech Zep, dietetyk Legii Warszawa.

 

 

Termin, miejsce, cena

17 czerwca 2017 r. Warszawa, ul. Łazienkowska 3 – 240 zł

 

  • Czas szkolenia to 8 h lekcyjnych, w godzinach 9–16
  • Osoba prowadząca całość szkolenia: Wojciech Zep
  • Liczba miejsc jest ograniczona, o kolejności decyduje termin zgłoszenia uczestnika
  • Ostateczny termin zgłoszeń upływa 10 czerwca
  • W razie dużego zainteresowania, będą podawane kolejne terminy szkoleń

 

Informacje o prowadzącym

Prowadzącym całość szkolenia jest Wojciech Zep, dietetyk Legii Warszawa, członek Zespołu Medycznego PZPN, wiceprezes Polskiego Towarzystwa Dietetyki Sportowej, prowadzący stronę poświęconą edukacji i praktycznych porad żywieniowych dla sportowców www.zywieniemistrzow.pl, autor tekstów dla Food Forum (czasopisma dla dietetyków) oraz kilku publikacji naukowych. Doświadczenie praktyczne zbierał między innymi na stażach w Juventusie Turyn, Newcastle United, Queens Park Rangers oraz na międzynarodowych konferencjach w Polsce i za granicą. 

 

RAMOWY PROGRAM KURSU

  1. Zapotrzebowanie zawodnika piłki nożnej na składniki odżywcze 
    1. Zapotrzebowanie energetyczne
    2. Zapotrzebowanie na białko, tłuszcz i węglowodanów
    3. Schemat nawadniania
  2. Rekomendacje i praktyka ustalania planu żywieniowego
    1. Rekomendacje VS praktyka (1-2 mecze w tygodniu)
    2. Przykładowe plany żywieniowe
  3. Zasady regeneracji
    1. Schemat FIFA
    2. Praktyka pomeczowej regeneracji
  4. Schemat suplementacji grupowej i indywidualnej
    1. Jakie suplementy wybierać
    2. Suplementacja w okresie startowym i przygotowawczym
    3. Czego nie powiedzą Ci badania naukowe
  5. Badania laboratoryjne i diagnostyka a suplementacja
    1. Najważniejsze wskaźniki oceny laboratoryjnej zawodnika 
    2. Testy alergologiczne i nietolerancji pokarmowych
  6. Panel dyskusyjny – po zakończeniu szkolenia

 

Uczestnik kursu otrzymuje

  • Skrypt zajęć z planami żywieniowymi
  • Dyplom uczestnictwa
  • Kawę, herbatę oraz przekąski w trakcie zajęć (UWAGA: nie jest przewidziany obiad w trakcie zajęć)

 

Numer konta i dane do dokonania wpłaty

Wojciech Zep

Ul. Czereśniowa, 64-000 Kościan

71 1910 1048 2218 1024 8136 0001

 

W tytule proszę wpisać imię i nazwisko oraz termin wybranego szkolenia – np. ‘Wojciech Zep. Kurs 17.06.2017 r.’

 

Potwierdzenie przelewu będzie traktowane jako zgłoszenie, proszę je przesłać na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. Jeśli jest potrzeba wystawienia faktury, proszę o zawarcie takiej informacji w mailu z potwierdzeniem.